SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Anadolu Üniversitesi, Uçak Bakım Personeli yetiştirecek.

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu, Havaaracı Bakım Personeli Lisans sınavlarını yapma konusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirildi.

Bilindiği gibi SHY/JAR 66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı almak için SHY 66.01'de belirtilen tecrübeye sahip olmak ve yine bu yönetmelikte belirtilen modül sınavlarından başarılı olmak gerekmektedir. Bu sınavlar ise SHGM'nin yetkilendirdiği bir kuruluş tarafından gerçekleştirilebilmektedir.

Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Yüksek Okulu da 13.10.2008 tarihi itibari ile bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü adına sınav yapma yetkisi almıştır.

Bu yetki ile Anadolu Üniversitesi SHYO, SHY/JAR 66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı sınavlarını Türkiye genelinde gerçekleştirebilecek. Sınavlardan başarılı olan adaylar adına tecrübe şartlarını da yerine getirmiş olmaları durumunda SHGM tarafından Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı düzenlenebilecek.

Bu sene 50. yılını kutlayan Anadolu Üniversitesi, SHGM tarafından Haziran ayı içinde Havaaracı Bakım Eğitimi konusunda yetkilendirilmişti. Böylece Türkiye'de bakım eğitimi verme konusunda yetkilendirilen tek üniversite olan Anadolu Üniversitesi, sınav yapma hakkını da alarak sivil havacılık sektöründe görev alacak nitelikli bakım personelinin eğitiminden tamamen sorumlu olacak.