SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

THY 17 YIL SONRA BAĞDAT'A İLK SEFERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

THY, 17 yıl aradan sonra 26 Ekim 2008 tarihinde Irak seferlerine yeniden başladı.

Bağdat'a düzenlenen ilk sefere Devlet Bakanı Sayın Kürşat TÜZMEN, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM, Genel Müdürümüz Dr. Ali ARIDURU, THY üst düzey yetkilileri, işadamları ve çok sayıda gazeteci yer aldı.

Bakan TÜZMEN uçuş öncesinde, 'Bağdat'a artık zamanında ve kolay ulaşılacak. Bununda değerini en fazla dış ticaret camiası bilecek' dedi.

Bakan YILDIRIM ise başlangıçta haftada 4 kez gerçekleştirilecek seferlerin İstanbul-Bağdat şeklinde yapılacağını seferlerin talebe göre arttırılabileceğini belirtti.

YILDIRIM, 'Irak ile aramızda 1941 yılından beri var olan anlaşma, 1974 ve 2008 yılları arasında yenilenmiş. Buna göre çoklu varış noktalarını esas olan hükümler eklenmiştir. Bu bağlamda Irak'tan Ankara, Antalya, İstanbul,Gaziantep ve İzmir'e, Türkiye'den de Bağdat,Erbil ve Musul gibi çeşitli kentlere sefer yapılabileceğini' belirtti.

İstanbul-Bağdat arasında Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftanın dört günü düzenlenecek seferler; 12:30'da İstanbul'dan kalkış, 16:15'te Bağdat'a varış ve Bağdat'tan 17:45'te kalkış İstanbul'a 19:40'ta iniş şeklinde gerçekleştirilecek.

SHGM'nin 11 Temmuz 2008 tarihinde Irak Sivil Havacılık Otoritesi ile yaptığı Anlaşma ile Bağdat, Basra, Erbil, Süleymaniye, Necef ve Musul kentlerine uçak seferi düzenlenmesi konusunda mutabakat sağlanmıştı. Irak'ın yeniden yapılandırılması amacıyla iki ülke arasında 6 noktada hava köprüsü kurulmasına karar verilen anlaşmanın ardından THY, 1991 yılından beri gerçekleştirilmeyen Bağdat seferlerine yeniden başlama kararı aldı.

Bilindiği gibi Atlasjet Havayolları 16 Haziran 2008 tarihi itibariyle İstanbul-Erbil uçuşlarını haftada dört sefer olarak gerçekleştirmektedir.