SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM, EASA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ FORUMUNA KATILDI...

EASA (Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı) tarafından 29-31 Ekim 2008 tarihlerinde Almanya'nın Köln kentinde Uluslararası İşbirliği Forumu düzenlenmiştir.

Söz konusu foruma, 60 ülkenin sivil havacılık teşkilatlarından üst düzey katılımcılar iştirak etmiş olup ülkemiz Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU başkanlığındaki heyet tarafından temsil edilmiştir .

Forumda, AB bünyesinde sivil havacılık faaliyetlerini yürütmekten sorumlu EASA'nın uluslararası diğer örgüt ve sivil havacılık teşkilatları arasındaki ilişkileri üzerinde durulmuş ve Avrupa Sivil havacılık uygulamaları ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

Forumun ikinci gününde; İşbirliği Yöntemleri, Emniyet Girişimleri, Ramp Denetleme Programları, Yabancı Organizasyonların Yetkilendirilmesi, Hukuki ve Kurumsal Konular, Standardizasyon ve Çevre konularında 7 adet Çalıştay düzenlenmiştir.

Forumun tamamlanmasının ardından EASA temsilcileri ve aralarında ülkemizin de bulunduğu AB üyesi olmayan ECAC üyesi ülkelerin katılımı ile özel bir toplantı gerçekleştirilmiştir.