SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

138.HANKOK TOPLANTISI NEVŞEHİR'DE DÜZENLENDİ.

Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) 138. toplantısı 07 Kasım 2008 tarihinde Nevşehir-Kapadokya'da gerçekleştirilmiştir. SHGM Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya SHGM Genel Müdür Yrd. Haydar YALÇIN, Havaalanları Daire Başkanı M. Cemil ACAR ve personeli, DHMİ Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yrd. Funda OCAK, İşletme Daire Başkanı Fazlı ŞAL, Genel Müdürlüğünün çeşitli havaalanlarının Başmüdürlerinin yanı sıra İstanbul, Antalya ve Nevşehir-Kapadokya Havalimanı Mülki İdare Amirleri ile özel sektör temsilcileri katılmıştır.

Toplantıda; öncelikle bir önceki 137. HANKOK toplantı raporu ve 138. HANKOK toplantı taslak gündemi Komite Üyelerince kabul edilmiştir. Dr. Ali ARIDURU tarafından 'Dünden bugüne sivil havacılık konulu sunumun ardından DHMİ Genel Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen sunumda Genel Müdürlükleri faaliyetlerini içeren genel bir değerlendirme yapılmıştır.

Ayrıca bir önceki toplantıda alınan kararların son durumu ve son toplantıdan bugüne kadar geçen sürede Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalara ilişkin Başkan Raporu katılımcılara sunulmuştur.

Toplantı sürecinde sırası ile Kargo, Temsil ve Gözetim, Güvenlik/Kolaylıklar Terminal İşletmeciliği/Yer Hizmetleri ve diğer konulara ilişkin görüşmelerde yapılmıştır.

138.Hankok Toplantısı, katılım ve alınan kararlar bakımından oldukça verimli bir şekilde tamamlanmış olup; bir sonraki toplantının daha sonra belirlenecek bir yer ve tarihte yapılması kararı alınmıştır.