SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye İle Sri Lanka Arasında İkili Havacılık Anlaşması İmzalandı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL'ün resmi davetlisi olarak 1-4 Aralık 2008 tarihlerinde ülkemizi ziyaret eden Sri Lanka Cumhurbaşkanı Sayın Mahinda RAJAPAKSA'nın da katılımıyla Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen törende Türkiye ile Sri Lanka arasında İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.

Bilindiği gibi, 6 Şubat 2008 tarihinde Kolombo'da Türk ve Sri Lanka Sivil Havacılık Otoritelerinin yaptığı müzakereler sonunda, iki ülke arasında direkt uçuş hattının oluşturulmasına teminen İkili Hava Ulaştırma Anlaşma metni parafe edilmişti.

Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM'a vekalet eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel EROĞLU ve Sri Lanka Dışişleri Bakanı Rohitha BOGOLLAGAMA tarafından imzalanan Anlaşma çerçevesinde iki ülke arasında tarifeli seferler yapılmasına olanak sağlanmış oldu.

Cumhurbaşkanları tarafından yapılan ortak basın toplantısında; söz konusu resmi ziyaretin Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ilişkilere yeni bir soluk kazandırması ve münasebetlerin daha da güçlenmesi için gerekli zemin temin etmesinin önemini vurguladılar.