SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ULAŞTIRMA BAKANI SAYIN BİNALİ YILDIRIM 7 ARALIK DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜNÜ KUTLADI.

İkinci Dünya Savaşı sona ererken uluslararası sivil havacılığın evrensel kurallarını belirleyerek dünya genelinde emin ve düzenli bir şekilde işlemesi amacıyla kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO), 1992 yılında aldığı bir genel kurul kararı ile kuruluş tarihi olan 7 Aralık'ı 'Dünya Sivil Havacılık Günü' olarak ilan etmiştir. Türkiye'nin de kurucu üyesi olduğu ICAO'nun aldığı bu karar doğrultusunda, 7 ARALIK tarihi her sene birliğe üye 189 ülkede ''Dünya Sivil Havacılık Günü'' olarak kutlanmaktadır.

Her yıl, ICAO tarafından belirlenen bir tema çerçevesinde dünya çapında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmekte olup, ICAO Konseyi tarafından 2008-2009 yılı içinde işlenecek tema olarak 'Yarının Havacılığı 'Nitelikli Havacılık Personeli için Fırsatlar Dünyası' konusu benimsenmiştir.

Ülkemizde uygulanmakta olan sivil havacılık standartlarının uluslararası standartlarda sürdürülmesi için yoğun çaba gösteren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz, 10 Kasım 2005 tarihinde yapılan 5431 sayılı kanun ile yeni bir yapılanmaya kavuşturularak uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği konularında taviz vermeden çalışmalarını yürütmektedir.

Türkiye'de sivil havacılık sektöründe yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak 2007 yılında kalifiye personel sayısı 17.000 iken, 2008 yılında bu rakam; 19.000'e ulaşmış ve 50.000 insana iş imkanı sağlanmıştır.

Türk sivil havacılığındaki gelişmelere paralel olarak, yolcu sayısındaki rekor artış, havaalanları, yer hizmetleri ve diğer alanlarda uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan denetimler aracılığıyla pek çok alanda elde edilen başarılarla da gurur duyduğumuz bir tablo oluşturmaktadır.

Tüm havacılık camiasının ve vatandaşlarımızın 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü'nü, sivil havacılık faaliyetlerinde uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden ödün verilmeden tüm insanlığa mutluluk ve emniyetli uçuşlar getirmesi dileğiyle kutluyorum.

Ulaştırma Bakanı

Binali YILDIRIM