SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Gözen Havacılık yeni simülatörünü hizmete sundu...

Gözen Havacılık Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi, mevcut üç simülatörüne ilave olarak en ileri teknoloji ile donatılmış yeni A320 tipi uçuş simülatörünü hizmete sundu.

Kısa adı IFTC olan uçuş eğitim merkezine A320 tipi uçuş simülatörünün alınması vesilesiyle Gözen Havacılık'ı ziyaret eden Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Nisan 2008'de ilk defa Level-D sertifikalı Boeing 737 NG tipi uçuş simülatörü ile hizmet vermeye başlayan merkez, Temmuz ayında alınan Level-D sertifikalı A320 ile müşteri portföyüne Airbus operatörü olan havayolu işletmelerini de kazandırdı.

2008 Eylül ayında ikinci Boieng 737 NG simülatörünün alınmasının ardından Aralık ayında ikinci A320 tipi uçuş simülatörünün gelmesi ile merkezin filosundaki simülatör sayısı dörde yükseldi.

Yeni A320 simülatörü, Fransız Sivil Havacılık otoritesi tarafından 8 Aralık 2008 tarihinde yapılan uçuş testleri sonucunda, uçak ile tam uyumlu en üst seviyeden JAR-STD ve Level-D ile sertifikalandırıldı.

Airbus 319/320/321 uçaklarının bünyelerindeki farklı kokpit ve motor seçeneklerinde eğitim verme imkanı olan simülatör sayesinde, aletle veya görerek uçuş şartlarında, istenilen tüm havaalanlarına uçuş planlanabiliyor.

Pilotlar, uçuşta yaşanabilecek tüm acil uygulamalar ve usullerin yanı sıra bulut, kar, yağmur, sis, buzlanma gibi tüm meteorolojik şartlar ve coğrafi yapıya göre uçuş gerçekleştirebiliyor.

Ziyareti esnasında A 320 simülatöründe Türkiye'deki çeşitli havaalanlarına ve değişik hava koşullarında deneme uçuşlarına katılan Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, filoya yeni katılan simülatörün hayırlı olmasını dileyerek, kısa süre içinde kat ettikleri bu hızlı mesafeden ve başarılı çalışmalarından dolayı Gözen Havacılık Genel Müdürü İzzet TÜKENMEZ'i tebrik etti.

A320 ve B737 NG tipi uçaklar için JAR-FCL onaylı Tip Eğitimi ve JAR-STD onaylı simülatör kiralama imkanı sunan şirket, Rusya ve Ortadoğu ülkelerine de hizmet veriyor. Gözen Havacılık ve THY'nin sahip olduğu dörder adet simülatör ile Türkiye'de şu anda tam donanımlı 8 adet uçuş simülatörü bulunuyor.