SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

TÖSHİD Başkanlığı'na İzzet TÜKENMEZ seçildi.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği TÖSHİD Genel Kurulu, 24 Aralık 2008 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ,DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL ve TÖSHİD üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Atatürk Havalimanı Akfen Toplantı Salonunda düzenlenen görüşmelerde, Türk sivil havacılığındaki gelişimi anlatan bir sunum gerçekleştiren Genel Müdür ARIDURU, dünyada yüzde 5 olan sektörel büyüme hızının Bölgesel Havacılık Projesi kapsamında Türkiye'de yüzde 53.3 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Uçak sayısının 150'den 267'ye, uçuş gerçekleştirilen iç hat nokta sayısının 25'ten 43'e, havacılık sektöründeki görevli personel sayısının 48 binden 100 bine ulaştığına dikkat çeken ARIDURU, 2002'de hava taşıma işletmelerinin cirosunun yaklaşık 2.2 Milyar Dolar iken, bugün 8 Milyar Doları aştığını söyledi.

SHGM'nin denetim sayılarındaki artışa, uluslararası alanda elde edilen başarılara, bölgesel sivil havacılık toplantılarına ve Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi bölgedeki 500 Milyon dolarlık pazara dikkat çeken ARIDURU; 'Sivil havacılığın son üç yıldır bu kadar yoğun çalışmasının nedeni, kalıcı ve komşuları tarafından kabul edilebilir bir sektör oluşturmaktır. Türkiye iyi bir dayanışma yapabilirse etrafındaki bütün ülkelerin sivil havacılıkta lider otoritesi olacaktır. Kendi içimizde kısır çekişmelere dalarsak bu pazarı kaçıracağız' dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL da yaptığı konuşmada, 2009 hizmet tarifesi ile ilgili kamuoyundaki tartışmalara açıklık getirerek, çoğu hizmetlerde TÜFE oranının altında zam yaptıklarını, birkaç kalemde yapılan zamların ise caydırıcı olması bakımından yüksek tutulduğunu kaydetti. Genel Müdür BİRDAL; 'Türk Sivil Havacılığın bugün geldiği noktayı muhafaza etmek sizin gayretlerinize bağlı. Devlet olarak size her türlü desteği vermeye hazırız. Altyapıyı güçlendirirken bazı ihtiyaçlarımız var. Mevcut tarifeler ile yatırımlar birbiri ile ters orantılı. Yatırımları tarifeye endekslemiş olsak çok daha az yatırım yapmamız gerekir. Yolcu sayıları ve uçak trafiğindeki artışlarla kıyaslarsak 2009 tarifesi 2008 yılına göre çok daha az.' şeklinde konuştu.

TÖSHİD Eski Başkanı Yavuz ÇİZMECİ tarafından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun okuması, Denetim Kurulu Raporlarının okunması ve bütçenin kabul edilmesinin ardından yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri seçildi. TÖSHİD'in yeni yönetim kurulu üyeleri Yavuz ÇİZMECİ'den boşalan Başkanlık koltuğuna İzzet TÜKENMEZ'i seçti.