SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

TARİFELİ TAŞIYICILARIMIZIN HEPSİ IATA ÜYESİ OLDU.

SunExpress Havayolları'nın Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği olan IATA'ya üyeliği 25 Aralık 2008 tarihi itibariyle onaylandı.

IATA'nın Operasyonel Güvenlik Denetimi(IOSA) Programı'ndan yaklaşık 900 kriteri yerine getirerek üyeliği onaylanan SunExpress Havayolları; THY A.O, Onurair, Atlasjet Havayolları ve Pegasus Havayolları'nın ardından IATA üyeliği onaylanan beşinci Türk Havayolu İşletmesi oldu. Böylece, Türk Özel Sivil Havacılık sektöründeki tarifeli taşıyıcıların hepsi de IATA üyesi oldu.

SunExpress Havayolları organizasyon ve yönetim sistemi, uçuş operasyonu, operasyon kontrol ve uçuş harekat yönetimi, uçak bakım ve mühendislik, kabin, yer işletme, kargo ve güvenlik konularında denetlenerek IOSA sertifikası almaya hak kazandı.

IATA'ya üyelik için havayolu şirketlerinin emniyet ve güvenlik standartlarını belirleyen ve operasyonel yönetim ve kontrol sistemlerini değerlendiren IOSA kapsamında denetimden geçen SunExpress, her iki yılda bir bu denetimin tekrarlanması kuralını başarıyla yerine getirerek IATA üyelik kabul sistemini sağlıklı bir şekilde yürüttüğü için birliğe kabul edildi.

Alınan bu sertifika ile, Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği IATA'nın üyesi konumuna gelen SunExpress'in güvenlik ve uçuş emniyet standartlarının uluslararası kurallara uygunluğu bir kez daha tescillenmiş oldu.