SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM HAVAALANI TERMİNAL YÖNETİCİLERİNE ONAY VERMEYE BAŞLADI.

Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller İle Sıhhi İşyerleri için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (SHY-33B) kapsamında terminallerde görevli yönetici personel için ilk onay verildi.

10 Eylül 2008 tarih ve 26993 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde terminallerde görev alacak yönetici personelin (Sorumlu müdür, terminal işletiminden sorumlu yönetici, kalite sistemi yöneticisi) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvurarak onay alması gerekiyor.

Bu kapsamda, Yönetici Personel Onayı başvurusunu ilk olarak yapan Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletme A.Ş 'nin Sorumlu Müdürü Gökhan BUĞDAY'ın yönetici formu SHGM tarafından 25 Aralık 2008 tarihinde onaylandı.

Yönetici Personel Onayı için, SHY-33B Yönetmeliğinde Terminal İşletme Ruhsatı Başvurusu için belirlenen süreler dahilinde, SHGM'nin internet sayfasında Formlar başlığı altında "Havaalanı ve Heliport Başvuru Formları" içerisinde yer alan başvuru formunun doldurularak Genel Müdürlüğe sunulması gerekiyor.