SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdür ARIDURU, Airport TV'ye konuk oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, 26 Aralık 2008 tarihinde Airport TV'nin 'Sorun Cevaplasın' programına konuk oldu.

Sivil havacılık sektöründe son beş yıl içinde yaşanan gelişmeleri anlatan Genel Müdür Dr. Ali ARIDURU, yolcu ve uçak trafiğindeki artıştan atıl havaalanlarının uçuşlara açılmasına, ikili hava ulaştırma anlaşmalarından SHGM öncülüğünde gerçekleştirilen bölgesel işbirliği toplantılara kadar çok sayıda konuya değindi.

TRACECA, AKDENİZ, D-8 ve KEİ ülkeleri ile ayrı ayrı düzenlenen bölgesel işbirliği toplantılarında 50'nin üzerinde ülke ile bir araya geldiklerini belirten ARIDURU, bu toplantılar ile Türkiye'nin bölgesinde eğitim ve bakım üssü haline getirilmesini ve bu sayede yılda 500 Milyon Dolar gelir hedeflediklerini kaydetti.

Airport TV'nin Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık'ın hazırlayıp sunduğu programda izleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Genel Müdür ARIDURU, yoğun bir şekilde denetimlere devam edileceğini ancak SHGM'nin zaptiye olmadığının anlaşılması gerektiğini vurguladı. ARIDURU; 'Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, SHGM zaptiye değildir. Biz havacılığın kurallarına uyuyoruz. Denetimlerde artış var çünkü amacımız sivil havacılığın uluslar arası arenada saygın ve disiplinle anılmasıdır. Her uçağa bir denetçi dikemeyiz. Her havayolunun belli zamanlarda yapılması gereken bakımları vardır. Bunlar yapılmadığı takdirde tabi ki önlemlerimizi alırız. Biz para cezası kesme taraftarı olmamamıza rağmen son 3 yılda 8 trilyon ceza kestik.' diye konuştu.