SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Boeing 777'ler ile THY'de Suit Class devri başlıyor.

Türk Hava Yolları, filosuna katılan iki adet Boeing 777-300ER tipi uzun menzilli uçağın gelişi nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda tören düzenledi.

THY'nin ilk kez first class hizmet sunacağı Akdeniz ve Karadeniz adları verilen uçakların tanıtıldığı törene, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan KARLITEKİN, Yönetim Kurulu Vekili Hamdi TOPÇU, THY Genel Müdürü Temel KOTİL, Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal ÖZUĞUR ,THY Teknik Genel Müdürü İsmail DEMİR ve TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani ŞENER katıldı.

Törende konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, THY'nin Star Alliance üyeliği ile dünyadaki pek çok noktaya uçuş gerçekleştirdiğini ve hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını belirtti. Filoya katılan yeni uçaklardan dolayı THY'yi tebrik eden ARIDURU;

' THY'yi candan kutluyorum. Önemli bir adım daha attılar. THY'nin uçuş emniyetinden taviz vermeden hizmet kalitesini daha da üst seviyelere taşıyacağına inanıyoruz. Ama şunu belirtmeliyim ki, biz THY'den artık A380 istiyoruz' dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan KARLITEKİN ise toplantıda yaptığı konuşmada, THY'nin serüveninde önemli bir kilometre taşına daha tanık olduklarını ve Boeing 777-300ER uçaklarının gerek kapasite gerek menzil itibariyle THY'ye yeni bir değer kattıklarını belirterek 'Gururlu bir gün yaşıyoruz. THY her geçen gün daha da büyüyor. Bu yolda ilerlemeye ve dünyanın sayılı havayollarından bir olmaya doğru süratle gidiyoruz' şeklinde konuştu.

THY Genel Müdür Temel KOTİL de, 2008'in kriz yılı olmasına rağmen THY'nin yolcu sayısı ve ticari performans olarak büyüdüğünü, bunun 2009 yılında da devam edeceğini ifade ederek şunları söyledi: 'Şu anda ihalesi devam eden 105 uçak var. THY olarak Avrupa'da sadece bir havayolunda olan kalitede hizmeti servise koyuyoruz. Üçüncü uçağımız da Ocak ortasında filoya katılacak. Artık first class değil, suit class servisi başlatıyoruz.

İlk etapta Singapur, Hong Kong ve Newyork olmak üzere 29 Aralık 2008 tarihinden itibaren seferlere başlayan Boeing 777 uçakların, 8 First Class, 30 Business Class ve 274 Ekonomi Class olmak üzere toplam 312 yolcu kapasitesi bulunuyor.