SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Tayland ile havacılık anlaşması imzalandı.

Yurt dışındaki uçuş noktalarının ve mevcut seferlerin arttırılması amacıyla diğer ülkelerle yaptığı müzakerelerini hız kesmeden sürdüren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2009 yılının ilk İkili Hava Ulaştırma Anlaşmasını Tayland ile imzaladı.

Türkiye ve Tayland arasındaki mevcut ikili hava ulaştırma anlaşmasının günün koşullarına revize edilmesi amacıyla Türk ve Tayland Sivil Havacılık Yetkilileri. 13 Ocak 2009 tarihinde Ankara'da bir araya geldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve Tayland Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Kannikar KEMAVUTHANON başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonrasında, her ülke arasında uçuş gerçekleştirilen nokta sayılarının ve seferlerin arttırılması ile çoklu tayin konularında anlaşmaya varıldı.

İmzalanan mutabakat zaptına göre; daha önce İstanbul ve Bangkok olan uçuş noktaları, Türkiye'deki ve Tayland'daki tüm noktalar olarak yenilendi. İstanbul ve Bangkok arasında haftalık 7 olan sefer sayısı ise, 21'e çıkarılarak yeni seferlerin hem yolcu hem de kargo uçuşları için kullanılmasına karar verildi.

Tarafların Uçuş noktaları konusunda sınırlamayı kaldırdığı anlaşma ile havayolları Türkiye ve Tayland arasında karşılıklı olarak herhangi bir noktaya uçuş gerçekleştirebilecek.

Ayrıca, her iki ülkenin sivil havacılık yetkilileri, havayolu işletmelerinin yeni uçuşlar için teşvik edilmesi konusunda da mutabık kaldı.