SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Ekonomik Havaalanları canlanmaya devam ediyor.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Ekonomik Havaalanı Projesi kapsamına dahil edilen Çorlu Havaalanı'na tarifeli seferler başlıyor.

Anadolujet, 27 Şubat 2009 tarihinden itibaren Ankara'dan Çorlu'ya sefer düzenlemeye başlayacak. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan uçuş programına göre; THY, her gün Esenboğa Havaalanı'ndan Tekirdağ-Çorlu'ya karşılıklı sefer gerçekleştirecek.

2003 yılında uygulama konan Bölgesel Havacılık Politikası kapsamında Ulaştırma Bakanlığı tarafından atıl havaalanlarının hizmete açılması projesini çerçevesinde son 5 yıl içinde 28 havaalanı sivil uçuşlara açılırken, ekonomik havaalanlarının uçak ve yolcu trafiği hızla artıyor.

Ekonomik Havaalanı kapsamına alınarak önce iç hatlar daha sonra da dış hatlarda havaalanı hizmet bedellerinde yüzde 50'ye varan indirimler yapılan Sabiha Gökçen Havaalanı'nda son dönemde yolcu ve uçak trafiğinde önemli artışlar yaşanmıştı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın proje kapsamında iç hat konma, konaklama, aydınlatma ve yolcu servis hizmet bedellerinde indirim yapma kararı, Sabiha Gökçen Havaalanında olduğu gibi havayolu işletmelerinin Çorlu Havaalanı'na yönelmesine neden oldu.

Yıllardır yolcu hasreti çeken Çorlu Havaalanı'na bu kapsamda tarifeli seferlerin başlaması ile birlikte, ülkemizde 2002 yılında 2 merkezden 25 noktaya gerçekleştirilen uçuşlar, 7 merkezden 44 noktaya ulaştı.