SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM'nin 11. yayını 'Heliport El Kitabı' yayımlandı..

Son yıllarda ülkemizde artan helikopter trafiği sonucunda SHGM tarafından 'Her İlçeye Bir Heliport' ve 'Her Gökdelene Bir Heliport' projeleri başlatılmış ve Sağlık Bakanlığının 'Ambulans Helikopterleri' projesine destek verilmiştir. Söz konusu projelerle ülkemiz genelinde heliport yapımı ve işletimi konusuna verilen önemin daha da artırılması sağlanmıştır.

Bu çerçevede günün gelişen ve değişen şartlarına bağlı olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından mevcut Heliport Yönetmeliği güncellenerek Heliport Yapım Ve İşletim Yönetmeliği (SHY-14B) adı altında 23/01/2009 tarih ve 27119 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Adı geçen yönetmelik kapsamında Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından yayımlanan Heliport Manual Doc 9261-AN/903 dokümanının tercümesi niteliğindeki Heliport Yapım ve İşletim Esasları'nı konu alan 'Heliport El Kitabı' isimli yayın heliportların yapımı ve işletimi konusunda yürütülen çalışmaların daha anlaşılır ve etkili bir biçimde kullanılması amacıyla SHGM tarafından 2009 yılının 2. yayını olarak sektörün hizmetine sunulmuştur.

Kitap, Genel Müdürlüğümüzce başlatılan 'Her İlçeye Bir Heliport' ve 'Her Gökdelene Bir Heliport' Projeleri ile Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürütülen 'Ambulans Helikopterleri' Projesi kapsamında artış gösteren heliportların yapım ve işletim alanında kaynak doküman olması bakımından önem arz etmektedir. Bu doğrultuda SHGM'nin 11. Yayını olan 'Heliport El Kitabı' Heliport Yapım ve İşletim Esaslarının geliştirilmesinde ve Heliport işletmecilerinin bilinçlenmesinde önemli bir kaynak olacaktır.