SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Terminal İşletmeciliğinin yeni döneminde ilk adımlar ...

10 Eylül 2008 tarih ve 26993 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Terminaller İle Sıhhi İşyerleri için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik (SHY-33B) kapsamında terminallere Terminal İşletme Ruhsatının verilmesi ve terminallerde görev alacak yönetici personele ait formların (Sorumlu Müdür, Terminal İşletiminden Sorumlu Yönetici, Kalite Sistemi Yöneticisi) onaylanması Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, TAV Holding A.Ş. tarafından işletilen terminallerden TAV Esenboğa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. tüm yöneticilerine onay verilen ikinci terminal oldu. TAV Esenboğa Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. 'ye ait Sorumlu Müdür Nuray DEMİRER, Terminal İşletiminden Sorumlu Yönetici Sedat TÜMER ve Kalite Sistemi Yöneticisi Jülide Esra AYKEN'in yönetici formları, 3 Şubat 2009 tarihi itibarıyla onaylandı.

Genel Müdürlüğümüzden henüz İşletme Ruhsatı almamış tüm terminal işletmecilerinin 10 Mart 2009 Salı günü mesai bitimine kadar SHGM'den İşletme Ruhsatı almak için başvuru yapması gerekiyor.

Bilindiği üzere, ticari taşımacılık yapan Havayolu ve Hava taksi İşletmelerindeki görevli yönetici personel SHY-6A Yönetmeliğinin 19. ve 20. maddelerine göre Genel Müdürlüğümüz tarafından onaylanmaktadır. Bununla birlikte, SHY-33B Yönetmeliğinin 35. maddesine göre havaalanlarındaki Terminal İşletmecilerindeki görevli yönetici personel de Genel Müdürlüğümüz onayına tabi tutulmuştur. Böylece Terminal İşletmeciliği alanında yeni bir adım atılmış oldu.

Yönetici Personel Onayı için, yukarıda belirtilen süre kapsamında SHGM'nin internet sayfasındaki formlar başlığı altında "Havaalanı, Terminal ve Heliport Başvuru Formları" içerisindeki 'Terminallerde Görev Alacak Yönetici Personel İçin Onay Formu' nun doldurularak Genel Müdürlüğe sunulması gerekmektedir.