SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye 45.1 Milyar Dolarlık Pazara Göz Dikti.

Aylık olarak yayımlanan ulaşım dergisi Transport'un Şubat sayısında, Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ile yapılan röportaj kapak konusu seçildi.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün sivil havacılık alanında yaptığı Bölgesel İşbirliği Toplantılarının ve Türkiye'nin uçak bakım üssü olmasına yönelik projenin ele alındığı kapak dosyasında, ülkemizin sivil havacılık alanındaki mevcut potansiyeli değerlendirilerek uçak bakımı konusunda yaşanan gelişmeler ele alındı.

Türkiye'de Onaylı Bakım Kuruluşları Yönetmeliği (SHY 145-01) kapsamında faaliyet gösteren 31 adet uçak bakım kuruluşunun bulunduğunu belirten Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, bu bakım kuruluşlarının teknolojik altyapıları, hizmet kaliteleri ve hangar özellikleri dolayısı komşu ülkeler başta olmak üzere işbirliği içinde bulunulan diğer ülkelere de hizmet verebileceğini kaydetti.

Genel Müdür ARIDURU röportajında ayrıca, Türkiye'nin daha pek çok Avrupa ülkesinin sahip olmadığı EASA'nın bakım akreditasyonuna 2007 yılında aldığına değinerek EASA IR Part 145 konusundaki yetkilendirme ile SHGM'nin EASA adına denetim yapma ve bakım kuruluşlarını yetkilendirme imkanına sahip olduğunu, bunun da ülkemizdeki mevcut altyapının yeterli olduğunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Karadeniz, Traceca, D-8 ve Akdeniz ülkeleri ile yapılan işbirliği toplantılarda uçak bakımı ile ilgili Türkiye'nin geldiği noktayı diğer ülkelerle paylaştıklarını ve yapılan anlaşmalara uçak bakım ile ilgili işbirliği maddelerinin eklendiğini belirten ARIDURU, dünyada geçen yıl itibariyle 45.1 milyar doları bulan bakım ve onarım pazarından Türkiye'nin 500 milyon dolar gelir hedeflediğini söyledi.

Transport Dergisi, Şubat Sayısı, 28-29-30 Sayfa