SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Türkiye ve Kenya arasında İkili Havacılık Anlaşması İmzalandı.

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL'ün 20-21 Şubat 2009 tarihinde Kenya'ya gerçekleştirmiş olduğu resmi ziyaret çerçevesinde, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile Kenya Ulaştırma Bakanı Sayın Chirau Ali MWAKWERE tarafından İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.

Türkiye ile Kenya arasında doğrudan seferlerin başlatılmasına amacıyla, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Kenya sivil havacılık yetkilileri tarafından 2 Şubat 2005 tarihinde Nairobi'de ikili hava ulaştırma anlaşması parafe edilmişti.

Cumhurbaşkanı'nın Kenya ziyareti esnasında imzalanan söz konusu anlaşmaya göre; İstanbul-Nairobi arasında düzenlenecek seferler, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri gidiş, ertesi günlerde dönüş olmak üzere haftanın 3 günü gerçekleştirilecek.

Anlaşma, her iki ülke arasında havacılık ilişkilerinin yanı sıra, Türkiye'nin Afrika açılımının desteklenmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından da büyük önem arz ediyor.

Kenya ile imzalanan anlaşma ile, Türkiye'nin Afrika Açılım Programı çerçevesinde imzalamış olduğu ikili hava ulaştırma anlaşmalarının sayısı 12'ye ulaştı. SHGM tarafından daha önce Cezayir, Etiyopya, Fas, Libya, Nijerya, Sudan, Güney Afrika, Kamerun, Mısır, Senegal ve Tunus ile ikili hava ulaştırma anlaşması imzalanmıştı.

Cumhurbaşkanı'nın Afrika'ya gerçekleştirdiği bu ziyaretin; SHGM'nin ilerleyen süreçte Angola, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Zaire), Tanzanya, Mozambik, Madagaskar, Yeşil Burun Adaları (Cape Verde), Seyşeller, Marişus (Mauritius), Mali, Namibya ve Somali gibi Afrika ülkeleriyle başlattığı müzakere ve işbirliği konularına da büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.