SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

BASIN AÇIKLAMASI-I .

Türk Hava Yolları'na ait İstanbul-Amsterdam seferini yapan 1951 sefer sayılı 2002 model Boeing 737-800 tipindeki uçak, Schiphol havaalanına son yaklaşma sırasında şimdilik bilinmeyen bir nedenle kaza geçirmiştir.

İçinde 127 yolcu ve 7 mürettebat olmak üzere toplam 134 kişinin bulunduğu uçak, İstanbul'dan 08:11'de havalandıktan sonra Schiphol Havaalanına inişe geçtiği sırada saat 11:50 civarında piste yaklaşık 500 metre kala toprak zemine sert iniş gerçekleştirmiştir.

Kaptan Pilot Hasan Tahsin ARISAN yönetimindeki Tekirdağ isimli uçak, düşüş esnasında burun, kuyruk ve gövde olmak üzere üçe bölünmüştür. Uçakta herhangi bir patlama veya yangın meydana gelmemiştir. Alınan ilk bilgilere göre, yaralıların olduğunu ve bazı yolcuların yara almadan uçağı terk ettiği yönündedir. Herhangi bir can kaybı henüz rapor edilmemiştir.

Hollanda sivil havacılık yetkilileri ile yapılan ilk temaslarda, uçağın piste normal bir yaklaşma yaptığı bildirilmiştir.

Schiphol Havaalanı'nın hava ulaşımına kapatılmış olup yolcular uçaktan tahliye edilmektedir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve THY Genel Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz masaları tarafından yürütülen çalışmalar devam etmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edecektir.

Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur.

Saat:12:30