SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

BASIN AÇIKLAMASI-6...

THY'ye ait uçağın Amsterdam'a inişi esnasında yaşanan üzücü olay ile ilgili basına açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM, kazanın oluş sebebinin kısa sürede aydınlatılacağını, şu anda kazanın oluş nedeni ile ilgili söylenenlerin iddiadan öteye gitmeyeceğini kaydetti.

Bakan YILDIRIM, Hollanda Sivil Havacılık Yetkilerinin ve Türkiye'nin üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) örgütünün, Türk sivil havacılığı ve THY'nin son yıllarda elde etmiş olduğu başarılara değinerek geçmiş olsun ve taziye dileklerini ilettiklerini belirtti ve ayrıca kazanın oluş nedeninin kısa sürede aydınlatılacağını ifade ettiklerini vurguladı.

Kaza incelemelerine Ulaştırma Bakanlığı'ndan da uzman gönderildiğini belirten Bakan Yıldırım, 'Uluslar arası kurallarla göre kaza kırım çalışmalarını Hollanda tarafı yapacak biz de gözlemci olarak katılacağız. Uçağın toprak zemine iniş yapması can kaybının az olmasında önemli etkendir. Sorumlu her kim olursa olsun, pilotlarımız kendi hayatları pahasına bu kazanın en az zayiatla atlatılması konusundaki gayretlerini de anıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet diliyorum.' diye konuştu.

Çeşitli basın yayın organlarında resmi olmayan ve teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi gerektiğini, şuana kadar yapılan açıklamalarda herhangi bir çelişki bulunmadığını açıklayan Bakan YILDIRIM, 'Açıklamalar kafamıza estiği gibi değil, karşı taraftan teyit edilerek kamuoyu ile paylaşılmıştır. Biz onlardan aldığımız bilgilere itibar etmek mecburiyetindeyiz. Çeşitli haber kanallarından teyit edilmeyen söylemlere itibar edersek, hem kazazedelere hem de yakınlarına büyük bir haksızlık yapmış oluruz. Açıklamalarımızda herhangi bir çelişki yok. İlk açıklamalara göre herhangi bir can kaybının rapor edilmediğini bildirdik. Bu olmayacağı anlamına gelmez. Açıklamalarımızı bu çerçevede yaptık gelişmeler çerçevesinde de kamuoyunu bilgilendirdik. Türk sivil havacılığını ve THY'yi gölgelendirmeye çalışan soru işaretleri oluşturacak açıklamaları esefle karşıladık. Dış basından bu yönde çıkan haberlerin durdurulması adına da gerekli girişimlerde bulunduk.' şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım ayrıca, Amsterdam'a yolcu yakınlarını taşımak amacıyla iki uçağın görevlendirildiğini de ifade ederek, kazanın oluş nedeninin yapılan incelemeler sonrasında netleşeceğini, Hollanda makamlarının usul ve esaslarına riayet edilmesi gerektiğini ayrıca bu çalışmaların hızlandırılması konusunda da gerekli görüşmeleri yaptıklarını vurguladı.