SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu Görev Gücü Toplantısı, İstanbul�da yapıldı...

Türkiye'nin de üyesi olduğu D-8 Ülkeleri Sivil Havacılık Çalışma Grubu, 7 Mart 2009 tarihinde İstanbul'da bir araya geldi.Ülkemizin girişimleri ile iki yıl önce sivil havacılığın da D-8 Örgütünün işbirliği alanları içine dahil edilmesinin ardından, üye ülkeler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Çalışma Grubu Toplantısı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Bangladeş, Endonezya, Malezya ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlükleri' nden ve özel sektörden gelen temsilcilerin katılımı ile düzenlenen toplantının Açılış Konuşması, SHGM Hava Seyrüsefer Daire Başkanı Gaye Betül DOĞAN tarafından gerçekleştirildi. SHGM'nin çalışma ve faaliyetlerinin anlatıldığı sunumum ardından, havacılık sektöründen temsilciler Türkiye'nin mevcut durumu ve potansiyeli hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Sabiha Gökçen Havaalanı Yatırım ve İşletme A.Ş, Tav Havalimanları Holding, IC Frapport, MNG Teknik gibi işletmelerin sektöre yönelik yaptığı sunumun ardından, katılımcılar Gözen Air (IFTC-International Fligt Training Center) ve THY'nın Uçuş eğitim ve Simülasyon Merkezleri'ni ziyaret etti.

Türkiye'nin üzerinde bulunduğu coğrafyada eğitim merkezi olmasına yönelik proje kapsamında D-8 ülkeleri sivil havacılık pazarından da pay alma hedefi çerçevesinde simülasyon merkezleri gelen konuklara tanıtılarak, eğitim konusundaki işbirliği için ilk adım atıldı.

Toplantının öğleden sonra yapılan ikinci oturumunda ise, Uçuş Emniyeti ve Havacılık Güvenliği, Düzenleme ve Mevzuat Çalışmaları, Ticari Konular, Hava Seyrüsefer ve Hava Trafik Yönetimi, Eğitim ve Kapasite Artırımı gibi konular ele alındı. Toplantı esnasında Görev Güçlerinin (Task Force) çalışma usul ve esasları ile ilgili taslak metinler hazırlandı.

Toplantı sonrasında, katılımcı ülkeler işbirliğini geliştirmek amacıyla en yakın zamanda düzenlenecek bir workshop çalışmasında daha bir araya gelme konusunda mutabık kaldı.