SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

TÖSHİD toplantısı Antalya'da gerçekleşti.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü heyeti, Türk sivil havacılık sektörünün 2008 yılındaki çalışmalarının sonuçları ve 2009 yılı hedefleri ile yapılacak çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunmak üzere 7 Mart Cumartesi günü Antalya'da bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerde sektörün, öncelikle kendi iç dinamiklerini harekete geçirerek, iç denetimlerini yapması, eksikliklerini tamamlaması, bununla birlikte küresel ekonomik kriz ortamında Türk sivil havacılığının etkilenmemesi için gerekli tüm önlemlerin alınması ve uygulanacak tedbirler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda TÖSHİD üyelerinden genel çeşitli istek ve önerileri değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, SHGM olarak her zaman sektörün yanında bulunduklarını vurguladı. Otorite ve sektör olarak elbirliği ile ortak hareket etmeleri gerektiğine dikkat çeken Arıduru, nihayetinde bunun ticari işletmelere, dolayısıyla Türk sivil havacılığına olumlu yansıyacağını kaydetti.

Sektörden gelen destek beklentilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Arıduru, düşünülen bazı projelerin olduğunu, uçuş emniyeti konusunda işletmelerin hassasiyeti ölçüsünde teşvik edilmesi ve desteklenmesi hususunun değerlendirildiğini, netleştikçe duyuracaklarını söyledi.

Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu da SHGM' nin yapmış olduğu bölgesel işbirliği toplantıları oldu. Türk sivil havacılık sektörünün daha da ilerlemesine katkısı olacağı düşünülen bölgesel iş birliği toplantıları, özellikle D-8 ülkeleriyle yapılan görüşmelerde, çok önemli oranda bir pazarın olduğu belirtilerek, Türk Özel Sektör Havacılık İşletmelerinin dikkatlerini bu yöne çekmeleri tavsiyesinde bulunuldu.