SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM, Sivil Havacılık Tanıtım Kitabı ile bir ilke daha imza attı...

5431 sayılı yasa ile yeniden yapılandırma sürecine giren ve tarihinde ilk kez kitap yayınlamaya başlayan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk sivil havacılığında son yıllarda yaşanan gelişmeleri, hayata geçirilen projeleri ve yeni uygulamalarını içeren geniş kapsamlı bir tanıtım kitabı hazırladı.

Sivil havacılık faaliyetlerinin uluslararası örgütler tarafından ortaya konan kural ve standartlar çerçevesinde yürütülmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri hızla hayata geçiren SHGM, sektörün yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla 2007 yılı sonunda yayınlamaya başladığı kitaplarına bir yenisini daha ekledi.

Ülkemizin üyesi olduğu uluslararası kuruluşlar tarafından yayımlanan dokümanların çevirileri de dahil olmak üzere sektörün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda bugüne kadar 12 kitap yayımlayan SHGM, 2002'den 2008'e Sivil Havacılık' adlı tanıtım kitabını da sivil havacılığın hizmetine sundu.

Türk sivil havacılık sektörünün son 5-6 yıl içinde kat ettiği mesafeyi istatistikler aracılığı ile ortaya koyan kitap, SHGM'nin yeniden yapılanması, denetim ve düzenleme faaliyetleri ile uluslararası alanda elde edilen başarılar, hayata geçirilen projeler ve SHGM'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Bölgesel İşbirliği Toplantıları gibi çok sayıda konuyu ele alıyor.

SHGM yayınları hakkında da geniş bilgi verilen Tanıtım Kitabı'nda ayrıca kurumun faaliyetleri hakkında basına yansıyan haberler ile ilgili de ayrı bir bölüm yer alıyor.

Sektördeki önemli bir boşluğu dolduran ve kaynak eser olarak nitelendirilen SHGM'nin diğer yayınları ile birlikte Tanıtım Kitabı'nın da Türkiye'nin mevcut potansiyelinin uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlaması planlanıyor. İngilizce olarak da basılacak olan kitap, başta Türkiye'nin üyesi olduğu uluslararası sivil havacılık örgütleri olmak üzere çok sayıda kuruluşa ve ikili havacılık anlaşması bulunan ülkelere gönderilecek.

SHGM'nin ve sivil havacılık sektörümüzün uluslararası alanda elde ettiği başarılara da yer veren kitabın, uluslararası sivil havacılık faaliyetlerinden elde edilecek kazanımlarda da önemli rol oynayacağı düşünülüyor.

Kitap ayrıca, ekonomik gelişmelerin temel göstergelerinden biri olarak gösterilen havacılık sektöründe, Türkiye'nin dünya çapında tanıtılması ile yeni ittifaklara ve işbirliği olanaklarına zemin hazırlayacak çok önemli bilgiler de içeriyor.