SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

İstanbul'da Hava Hukuku Konferansı düzenlendi.

'Avrupa ve Türkiye'de Hava Hukuku Konusunda Son Gelişmeler' konulu konferans, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Nüsret-Semahat Arsel Uluslararası Ticaret Hukuku Araştırmaları Merkezi tarafından 28 Nisan 2009 tarihinde İstanbul'da düzenlendi.

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörlerinin, İstanbul Barosu Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonu üyelerinin yanı sıra AB Genel Sekreterliği ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uzmanların konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, havacılık sektöründen de çok sayıda temsilci katıldı.

Konferansta, 'Sivil Havacılık konusunda Avrupa Birliği'ndeki Gelişmeler ve Avusturya Deneyimi', 'Yatay Anlaşmaların Sivil Havayollarına Etkileri', 'Türkiye'de Sivil Havacılık Konusuna Genel Bir Bakış', 'Türkiye'de Hava Taşıma Hukuku', 'Hava Ulaşımında AB-ABD Arasındaki Anlaşmanın İkinci Evresi' ve 'Sivil Havacılık Konusunda AB ile Yürütülen Çalışmalar ve Son Durum' ele alındı.

Konferansın 'Türkiye'de Sivil Havacılık Konusuna Genel Bir Bakış' başlıklı oturumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü AB ve Çoklu Anlaşmalar Koordinatörlüğü'nden katılan uzmanlar tarafından yapılan sunum ile gerçekleştirildi.