SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

17. Havayolu işletmesi ruhsatını aldı.

Türk Sivil Havacılık sektörü bünyesine katılan yeni aktörlerle büyümesine devam ediyor. Geçtiğimiz sene 12 Kasım 2008 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ön izin verilen Tailwind Havayolları yapılan incelemeler sonucunda ruhsat almaya hak kazandı.

Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği (SHY 6A) kapsamında SHGM tarafından yapılan kapsamlı denetimleri başarıyla tamamlayan Tailwind Havayolları almış olduğu uçuş ruhsatı sayesinde iç ve dış hatlarda tarifesiz seferlerle yolcu ve yük taşımacılığı yapabilecek.

İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'nı ana üs olarak kullanacak olan işletme bünyesinde 3 adet Boeing 737-400 tipi uçak bulunuyor. Bu işletmedeki 3 adet uçağın Türk Sivil Hava Aracı Siciline dahil edilmesiyle birlikte 17 havayolu işletmesinin filosunda bulunan uçak sayısı 277'ye ulaştı.

Tailwind Havayolları'na verilen bu izin neticesinde Türk sivil havacılık sektöründe bulunan havayolu işletmesi toplamı 17'ye tarifesiz seferlerle yolcu ve yük taşımacılığı yapmak üzere ruhsatlandırılan işletme sayısı 7' ye yükseldi.

Dünyada yaşanan ve ülkemizde varlığı hissedilen küresel finans krizi ortamında, gerek işletme sayısı, gerek uçak sayısı gibi alanlarda yaşanan bu gelişmeler, ülkemiz sivil havacılık sektörünün var olan olumsuz havayı aşmaya yönelik attığı adımlar olarak ifade ediliyor.