SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

SHGM' de eğitimler devam ediyor.

'2009 yılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve sektörde eğitim yılı olacak' sloganıyla gerçekleştirilen çalışmalara bir yenisi daha eklendi.9 ' 10 Mayıs 2009 tarihlerini kapsayan 'Protokol Uygulama ve Esasları' konulu iki günlük eğitim Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 6.Kat Turkuaz salonunda gerçekleştirildi.

25 kişinin aktif katılımıyla gerçekleşen 'Protokol Uygulama ve Esasları' konulu eğitim Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Yard. Doç. Dr. Serpil Aygün CENGİZ ile Protokol Uzmanı ve TRT Programcısı Derya KAYA tarafından verilirken, eğitim sonrası Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU tarafından da katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Yapısı gereği sivil havacılık alanında diğer ülkelerle ikili ve çoklu hava ulaşım anlaşmalarını imzalama, müzakerelerde bulunma, uluslararası toplantılar düzenleme gibi pek çok görevleri yerine getiren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, gerçekleştirmiş olduğu bu görüşmelerde Türkiye'yi temsil etme niteliği taşıyor. Bu çerçevede, böyle bir eğitimin SHGM'de alanındaki ilgili kişilere verilmesi, konunun hassasiyeti açısından önem taşıyor.