SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Yenileme Eğitimleri

Yine ilgili mevzuatlar gereğince her 12 takvim ayında yapılacak olan eğitim programı belirlenmiştir. Kabin Memuru olarak görevlendirildikten sonraki her 12 takvim ayı içerisinde hizmet verdikleri uçak tipleri, serileriyle ilgili olarak normal ve acil durum usullerini ve asgari SHT OPS 1 EK-42 Yenileme (Recurrent) eğitimi başlığı altında yer alan konuları içeren Yenileme Eğitimine katılmasının sağlanması işletmenin sorumluluğundadır.

Her bir kabin memuru, yenileme eğitimlerini başarı ile tamamlamak zorundadır. Aksi takdirde kabin memuru sertifikası geçerliliğini yitirecektir.

Hamilelik, askerlik vb. nedenlerle görevden uzak kalınması durumunda da yapılacaklar tanımlanmıştır. 6 takvim ayı içerisinde herhangi bir uçuş görevinin ya da kabin memuru tip sertifikasında yer alan herhangi bir uçak tipinde uçuş görevinin yerine getirilmemesi, yenileme eğitimlerinin belirtilmiş periyot içerisinde alınmaması durumlarında da alınması zorunlu eğitimler tamamlanmadığı sürece kabin memuru olarak uçuşlara dahil olunamaz.