SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

AB Eşleştirme Projesi Başladı...

25 Nisan 2014

AB Eşleştirme Projesi Başladı…

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) İdari ve Kurumsal Yapısının Güçlendirilmesi ile İlgili AB Eşleştirme Projesi’nin Açılış Toplantısı 24 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirildi.

Projenin yürütme aşamasının startını veren Açılış Toplantısı, Merkezi Finans ve İhale Birimi Yetkilileri, AB Türkiye Delegasyonu ile Fransa ve Romanya’nın Sivil Havacılık Otoritelerinin ve Türkiye’deki Büyükelçilik yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2.5 Milyon Euro maliyetli ve 2 yıllık dönemi içeren projenin 18 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirilen ihalesini, Fransa ve Romanya Sivil Havacılık Genel Müdürlüklerinden oluşan Konsorsiyum kazanmıştı. Eşleştirme Projesi kapsamında, İdari ve Kurumsal yapıyı güçlendirecek çalışmalar ve yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

Projenin en önemli başlıklardan olan Mevzuat Gelişimi konusunda AB Uyum Sürecinde  2016 Yılına Kadar Çıkarılması Gereken Mevzuatların Hazırlanması öngörülüyor.

Mevzuat Gelişimi’nin yanısıra “SHGM Kurumsal Gelişimi”, “Hava Seyrüsefer Hizmetleri”, “Denetimlerde Bulguların Azalması”, “EASA Mevzuatları ve Havacılık Güvenliği”, “Emisyon Ticaret Sistemi ve Çevre Birimin Oluşturulması” olmak üzere toplamda 6 başlık altında çalışmalar eş zamanlı olarak yürütülecek.

İnsan kaynakları konusunda  iş tanımlarının belirlenmesi ve eğitim  programlarının hazırlanmasına yönelik çalışmaların da yapılacağı Proje’nin 2016 yılına kadar tamamlanması ve SHGM’nin kurumsal ve idari gelişiminin yanısıra sivil havacılık sektörünün uluslararası havacılık mevzuatlarına en üst düzeyde uyum sağlayacağı bir yapılanma hedefleniyor.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.