SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Genel Müdürlük, Tasarım ve Üretim Kuruluşlarının Denetimi için STM A.Ş’ye yetki verdi…

Yapılan denetlemede tüm gereklilikleri yerine getirdiğinin tespit edilmesinin ardından yetkilendirilen şirket, hazırlanacak plan dahilinde 2014 yılında işletmelere ilgili alanlarda denetleme konusunda hizmet sunacak. Ülkemizde faaliyet gösteren tasarım kuruluşları ve parça/teçhizat üreticileri, yetkilendirilen bu kuruluşla sözleşme yapabilecek ve kuruluşlarının bu alanlarda denetlenmesini talep edebilecek.

Hava Aracı ve İlgili Ürün, Parça ve Cihazın Uçuşa Elverişlilik ve Çevresel Sertifikasyonu (SHY-21) mevzuatı kapsamında gereklilikleri yerine getirdiği yetkili denetim kuruluşu tarafından tespit edilen kuruluşların denetim raporları ve sonuçlarının Genel Müdürlüğe gönderilmesi sonrasında onay alınabilecek. Genel Müdürlük verilen yetkiden ve yapılan denetimlerden sorumlu olmaya devam edecek.

Havacılık sektöründeki ve özellikle tasarım/üretim alanındaki gelişmeler dikkate alınarak uluslararası standartların en üst düzeyde uygulanmasına ve sözkonusu alanlarda sektörümüzün kabiliyetlerinin değerlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla verilen yetkinin hem Genel Müdürlüğümüze hem de sektöre önemli fayda sağlayacağı düşünülmektedir.


Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur..