SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Kongo Cumhuriyeti Ulusal Sivil Havacılık Ajansı İstanbul’da

Kurumsal Dönüşüm Modeli’nin  tüm dost ülke Sivil Havacılık ulusal otoritelerine tanıtılması ve havacılık alanında yakın iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği SAFA (Ramp) Farkındalık Eğitimi Programı, 18-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.
 
Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde gerçekleştirilen Eğitim programında; akademinin faaliyetleri anlatılmış, Havacılık Güvenlik Bilinci Eğitimi, Ramp Farkındalık Eğitimi ve SAFA Pratik Dersleri Eğitimi verilmiştir.
 
Toplantıda Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkanımız İbrahim Ermiş, Kurumsal Dönüşüm Modeli ve eğitim sistemi hakkında bilgilendirmeler yapmış ardından Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, dünyada ve ülkemizde sivil havacılığın mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur. Ayrıca konuşmasında Kongo Cumhuriyeti’ne önemli desteklerin verilebileceğini, kurumsal organizasyon ve dijital eğitim alanında iş birliğinin geliştirilebileceğini ifade etmiştir.
 
Genel Müdürlüğümüzün, Dışişleri Bakanlığı ve THY A.O. ile yaptığı iş bilirliği ile gerçekleştirilen SAFA (Ramp) Farkındalık Eğitimi kapanış toplantısında, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK tarafından eğitime katılan Kongo Cumhuriyeti Ulusal Sivil Havacılık Ajansı (ANAC) teknik heyetine katılım belgeleri verilmiştir. Heyet, iki ülke arasında havacılık alanında iş birliğinin arttırılmasının önemini vurgulayarak, gösterilen konukseverlik ve sunulan eğitimlerden dolayı teşekkürlerini iletmiştir.