SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

FAA ile Genel Müdürlüğümüz arasında 29 Eylül tarihinde Montreal’de iş birliği anlaşması imzalandı.

Genel Müdürlüğümüz ile FAA (Federal Aviation Administration - ABD Havacılık Otoritesi) arasında, tasarım organizasyonu ve tip sertifikasyonu FAA sorumluluğunda olan hava aracı ve diğer ürünlerin Türkiye’ye ithal edilmesi süreci ile ithalat sonrasında söz konusu ürünlerin sürekli uçuşa elverişlilik anlamında desteklenmesini kapsayan bir iş birliği anlaşması imzalandı.

FAA Hava Aracı Sertifikasyonu Direktörü Ms. Lirio LİU ve Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK tarafından 29 Eylül 2022 tarihinde Montreal’de imzalanan söz konusu anlaşma sayesinde FAA tarafından onaylanan ürünlerin Türkiye’de kullanımında yaşanabilecek sorunların çözümü adına doğrudan FAA ile iletişimde olunarak ortak hareket edilecektir.

İş birliğinin kapsamının ilerleyen süreçte uçuşa elverişlilik ve bakım gibi havacılık emniyetinin kritik alanlarında, karşılıklı tanınmayı da kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu anlaşma, ülkemiz adına FAA ile önumüzdeki dönemde gerçekleştirilecek daha ileri düzeydeki iş birliklerinin başlangıcı olması bakımından da büyük önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Anlaşma Metni İçin Tıklayınız