SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Wings of Change (WoCE) İstanbul etkinliği bugün başladı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) Wings of Change (WoCE) etkinliği Pegasus Hava Yolları ev sahipliğinde 8-9 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor.
 
Sektörde iyileşme ve sürdürülebilirlik, dijitalleşme, turizm gibi konular hükümet yetkilileri, havacılık endüstrisi ve diğer katılımcılar tarafından ele alınan konular arasında yer aldı.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayın Ömer Fatih SAYAN etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, İstanbul’un 2023 yılında çok önemli havacılık etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edeceğini ve bu etkinliklerin Türkiye’nin dünya havacılığındaki konumunu daha da güçlendireceğinin altını çizdi.
 
Ayrıca Sayın SAYAN, 2025 yılında gerçekleştirilecek 42. ICAO Genel Kurulunda Türkiye’nin Konsey Üyeliğine aday olduğunu, Türkiye’nin dünya havacılığındaki yerine istinaden Konsey’de temsil edilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, COVİD-19 salgını nedeniyle iki yıldır gerçekleştirilemeyen “Wings of Change” etkinliğinin, havacılık sektörünün yoluna daha güçlü devam etmesini ve sektörün değişimlere kanat açmasını sağlayacağını dile getirdi. Türk havacılığının parlak geleceğinde güçlü ortaklıklar ve diyaloglar kurmaktan mutluluk duyacağımızın altını çizerek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.
 
Genel Müdürümüz Sayın Kemal YÜKSEK ise yaptığı  konuşmada, Türkiye'nin “ Kurumsal Dönüşüm Modeli” olarak adlandırılan yeni havacılık yönetimi yaklaşımından bahsederek, havacılık alanında çalışanların niteliklerinin artırılması, veriye dayalı iş akışlarının kontrol edilmesi, güçlü bir organizasyon kültürü oluşturulması, iş süreçlerinin düzenlenmesi, unvanlar için gerekli eğitimlerin dijitalleştirilmesi ve uluslararası geçerliliği olan bir organizasyon şemasının oluşturulmasının hedeflendiğini ifade ederek, tüm katılımcılara verimli bir etkinlik geçirmeleri temennisinde bulundu.

Kamuoyuna duyurulur.