SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ECAC 159. Genel Müdürler Toplantısı 07.12.2022 Tarihinde Paris’te Düzenlendi.

Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (ECAC) 159. Genel Müdürler Toplantısı 7 Aralık 2022 tarihinde Paris’te düzenlendi.
 
Söz konusu toplantıya, Türkiye’yi temsilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal YÜKSEK başkanlığında bir heyet katılım sağladı.
 
Genel Müdürler Toplantısına, Avrupa Bölgesindeki 44 üye devletin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ve ICAO, AB Komisyonu, EUROCONTROL, EASA, JAA TO gibi uluslararası organizasyonlardan üst düzey temsilciler de iştirak etti.
 
Toplantıda,  ECAC’ın 2022 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar, 2023 planlaması ve 2025 yıllında ECAC bölgesini temsilen seçilecek ICAO Konsey Üyeliği konuları görüşüldü.
 
ECAC tarafından oluşturulan ve hali hazırda devam eden ICAO Konsey Üyeliğine seçim yönteminin değişimine yönelik olarak; Türkiye’nin önerisi ile, ECAC aday ülkelerinin belirli parametrelere göre seçilmesi ve bu parametrelerin belirlenmesi için ECAC tarafından üst düzey bir çalışma grubu kurulması kararı alındı.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.