SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ECAC 160. Genel Müdürler Toplantısı 23 Mayıs 2023 Tarihinde Paris’te Gerçekleştirildi

Türkiye’nin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Sivil Havacılık Konferansı’nın (ECAC) 160. Genel Müdürler Toplantısı 23 Mayıs 2023 tarihinde Paris’te gerçekleştirildi.
 
Söz konusu toplantıya, Türkiye’yi temsilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal YÜKSEK başkanlığında bir heyet katılım sağladı.
 
Genel Müdürler Toplantısına, Avrupa Bölgesindeki 44 üye devletin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ve ICAO Genel Sekreteri Sayın Juan Carlos SALAZAR başta olmak üzere AB Komisyonu, EUROCONTROL, EASA, JAA TO gibi uluslararası organizasyonlardan üst düzey temsilciler de iştirak etti.
 
ICAO Genel Sekreteri Sayın Juan Carlos SALAZAR tarafından ICAO’nun 2023 yılı planlamaları ve çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ardından gündem doğrultusunda ECAC’ın çevre, kolaylıklar, çeşitlilik ve kapsayıcılık, kapasite geliştirme konularında faaliyetleri ele alındı.
 
ICAO Konsey seçimlerine ilişkin Aralık 2022’de kurulan Üst Düzey Grubun (HLTGC) gerçekleştirdiği dört çevrimiçi toplantının sonuçları tartışıldı. Şikago Konvansiyonu Madde 50(a) (ICAO Konseyindeki koltuk sayısında artış) ile Madde 56’yı (Hava Seyrüsefer Komisyonundaki koltuk sayısı) tadil eden ve ülkemizce halihazırda onaylanmış durumda olan iki protokolün ülkelerce onaylanmasını teşvik etmek için yapılabilecek çalışmalar ve ECAC aday listesi kriterleri ile ilgili olarak grubun çalışmaları gözden geçirildi, grubun çalışmalarına yıl sonuna kadar devam etmesi kararı alındı.
 
Ayrıca Genel Müdürümüz Prof. Dr. Kemal YÜKSEK, ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos SALAZAR, EUROCONTROL Genel Müdürü Raul Medina CABALLERO ve ECAC Başkanı Alessio QUARANTA ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.