SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Sıvı Kısıtlamaları ile ilgili Duyuru...

Güvenliğiniz için el bagajında 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren tüm uçuşlarda sıvı kısıtlamaları başlayacak. Evinizden tedbirli çıkın; el bagajınızı yeni kurala göre düzenleyin. Hazırlıksız yakalanmayın...

El Bagajımda Sıvı Kısıtlaması Uygulaması Nedir?

Uluslararası kurallara göre artık 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla 100 ml.'lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Her yolcu sadece 1 tane poşet taşıyabilir; bunun için 1 litrelik buzdolabı poşetlerini kullanabilirsiniz. Check-in'e verdiğiniz bagajlar bu sınırlamanın dışındadır.

Kısıtlamaya Neler Dahildir?

Su, şurup, içki dahil her türlü sıvı, 

Kremler, losyonlar, yağlar (Kozmetik yağlar dahil), parfümler, maskara dahil her türlü makyaj malzemesi (Katı halde olan rujlar hariç)

Traş köpükleri, deodorantlar Diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan
yiyecekler Kontak lens sıvıları Şampuanlar... vb.

Hangi Durumlar İstisnadır?

İlaçlar (Reçete, sağlık raporu ve orijinal ambalajında olmak koşuluyla)
Bebek mamaları (Bebeğin uçakta olması ve yolculuk süresince tüketebileceği miktar kadar)

Not: Güvenlik görevlileri bu istisnai durumu belgelemenizi ve ilacı/sıvıyı/ mamayı tatmanızı talep edebilir.

Gümrüksüz Mağazadan Aldığım Ürünlerde Uygulama Nasıl İşleyecek?

Gümrüksüz mağazadan veya uçuş esnasında aldığınız ürünler görevli tarafından faturası ile birlikte özel poşete konacak ve poşetin ağzı yapıştırılacaktır. Bu poşet ve ürüne ait fatura, güvenlik kontrol noktasında kontrol edildikten sonra uçağa alınacaktır.Eğer varış noktanıza başka bir havaalanında aktarma yaparak gidecekseniz, son ineceğiniz havaalanına kadar mağazada veya uçakta verilen özel gümrüksüz alışveriş torbasını açmamanız önem taşımaktadır. Aktarma yapacağınız havaalanındaki sıvı kısıtlamaları uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgiyi gümrüksüz mağazalardan öğrenebilirsiniz.

Sorunsuz bir yolculuk için kabin bagajındaki sıvı kısıtlaması uygulamasına dikkat etmeniz güvenliğiniz için önemlidir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur…

 
Broşür için tıklayınız...