SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ATSEP Sınavları

Sınavlar Genel Müdürlüğümüz tarafından Ankara, Antalya ve İstanbul’da belirlenmiş olan sınav merkezlerinde yapılmaktadır.  Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli Sınav, Sertifika, Lisans Ve Yetkilendirme Yönetmeliğinde (SHY-ATSEP) öngörülen şartları sağladığını belgelendiren ve temel eğitim programına alınan personele, ilgili eğitim kuruluşu veya hava seyrüsefer hizmet sağlayıcısının başvurusu üzerine ilk olarak asistan ATSEP ve sonrasında Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak sınav sonucu başarılı olunması durumunda ATSEP lisansı verilmektedir.

Hâlihazırda ATSEP temel ve yeterlilik eğitimleri DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Diğer hizmet sağlayıcıların ve Üniversitelerin de SHY-ATSEP yönetmeliği kapsamında eğitim vermeleri imkânı bulunmaktadır.

Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli Sınav, Sertifika, Lisans Ve Yetkilendirme Yönetmeliğinde (SHY-ATSEP) öngörülen şartları sağladığını belgelendiren ve temel eğitim programına alınan personele, ilgili eğitim kuruluşu veya CNS/ATM teknik hizmet sağlayıcısının başvurusu üzerine Asistan ATSEP sertifikası Genel Müdürlüğümüz tarafından verilir.

ATSEP lisansı sahibi olmak isteyen personele bu Yönetmelikte öngörülen şartları sağlamış olması koşulu ile Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak sınavda başarılı olan adaylara ATSEP lisansı verilir.

ATSEP lisanslı personelin yeterliklerinin değerlendirilmesi ile ilgili kayıtlar CNS/ATM hizmet sağlayıcı kuruluşlar tarafından Genel Müdürlüğe gönderilir

Haberleşme ve Hava Trafik Sistemleri Müdürlüğü
Adres Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:128/A 06570 Maltepe / ANKARA
Tel  (312) 203 60 22
Faks  (312) 212 46 84
e-posta  hss@shgm.gov.tr