SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Ayhan ERDOĞAN

1979 yılında İspir-Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olmuştur. 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Matematik Öğretmenliği alanında (Burslu) yüksek lisansını tamamlamıştır. Yüksek lisans döneminde Fulbright Bursu ile ABD Iowa State Üniversitesinde bulunmuştur. 2016 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun olmuştur. Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulunun ilgili eğitim ve sınav süreçleri neticesinde A1 dereceli Kamu İç Denetçi sertifikasına sahiptir.

İş deneyimi olarak, 1997-2004 yılları arasında MGM bünyesinde Kara Havacılık Okulu Komutanlığında, 2004-2005 yılları arasında MGM Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığında, 2005-2022 yılları arasında MGM Tahminler Dairesi Başkanlığı Analiz Tahmin/Uyarı Merkezinde görev yapmıştır. Havacılık meteorolojisi, hava ve deniz tahmini, erken uyarı sistemleri, verifikasyon çalışmaları üzerine ulusal ve uluslararası eğitimlerde teknik eğitici olarak görev almıştır. WMO (World Meteorological Organization), ECMWF (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts), EUMETSAT (European Organisation for the Exploitation of Meteorological Satellites) gibi uluslararası kuruluşların alanındaki eğitim faaliyetlerine katılmış, ilgili çalıştay ve konferanslara ülke sunumu yaparak temsil sağlamıştır. WMO Early Warning, Marine Meteorology, CAS (Commission for Atmospheric Science) komisyonlarında üye ve Türkiye delegesi olarak görev yapmıştır.

2022 yılı Ekim ayında SHGM Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığında Mühendis ve Teknik Denetçi olarak görev yapmaya başlamıştır. 2023 yılı Mart ayında Uçuş Operasyon Daire Başkan V., 2023 yılı Eylül ayında Uçuş Operasyon Daire Başkanı olarak atanmıştır. Evli ve iki kız çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir. Havayolu, hava taksi ve genel havacılık işletmelerinin operasyonel süreçleri, ruhsatlandırma, wet-lease/dry-lease, özel yetki işlemleri, dispeçer, kokpit ve kabin düzenleme ve denetimleri, havacılık işletmelerinin organizasyon ve mali süreçleri, tehlikeli maddeler sınıfındaki işlemler, uçuş ekibi lisans işlemleri, ATO faaliyetleri, pilot sınavları, hava araçlarının sicil işlemleri, SAFA/SANA denetimleri, hava sağlık işlemleri, hava sağlık kuruluşlarının ve uçuş tabiplerinin yetkilendirilmesi, İHA ve sıcak hava balonu faaliyetlerinden, bunlarla ilgili düzenleme ve denetimlerden sorumlu Daire Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.