SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Mehmet Sefa CEYHAN

1990 doğumlu Mehmet Sefa Ceyhan ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamış ve 2013 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

2014 yılında Ankara Barosunda avukatlık stajını bitirerek serbest avukatlık yapmaya başlamıştır. Halen, Anadolu Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünde lisans eğitimini sürdürmektedir.

2015 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamış ve Bakanlığın Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde 8 yıl çalışmıştır.

Görevi süresince havacılık konularının ve uluslararası havacılık örgütleri ile ilişkilerin Bakanlık düzeyinde takibinin yanı sıra “Trans-Avrupa Ulaştırma Ağı (TEN-T) için Ulaştırma Bilgi Yönetim Sistemi Kurulması Projesi” ve “Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Türkiye’nin Ulaştırma Mevzuatının Analizi Projesi” gibi IPA Projelerinin yürütülmesinde görev almıştır.

2023 yılı Mayıs ayı itibarıyla Hava Ulaşım Daire Başkanı olarak göreve başlayan Mehmet Sefa Ceyhan, uçuş izinlerinin değerlendirilmesi, hava ulaşım anlaşmaları ve yolcu hakları konularından sorumludur.


Hava Ulaşım Daire Başkanlığı Görev ve Sorumlulukları