SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Yener ÇETİNKAYA


1988 doğumlu Yener ÇETİNKAYA ilk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamış ve 2012 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Halen, Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı bölümünde yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir.

2013 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde Havacılık Uzman Yardımcısı olarak Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı’nda göreve başlamıştır.

Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı altında Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) ile yürütülen Tek Nokta Güvenlik Projesi ve Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı Evrensel Güvenlik Denetleme Programı Sürekli İzleme Yaklaşımı (ICAO USAP CMA) kapsamında gerçekleştirilen ulusal ve havaalanı seviyesinde gerçekleşen denetimlerde Ulusal Koordinatörlük görevlerini yürütmüştür.

2015 yılında Ulusal Sivil Havacılık Güvenliği Denetçisi, 2017 yılında ECAC Sertifikalı Sivil Havacılık Güvenliği Denetçisi, 2018 yılında ECAC Kara Tarafı Güvenliği Zafiyet Değerlendiricisi ve ICAO Sertifikalı Sivil Havacılık Güvenliği Eğitmeni ve 2023 yılında ICAO USAP CMA Havacılık Güvenliği Denetçisi unvanlarını taşımaya hak kazanmıştır. Ayrıca, halen ECAC Güvenlik Forumu (SF) üyesi ve Rehber Doküman Görev Gücü (GMTF) başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

Evli olup iyi düzeyde İngilizce ve başlangıç düzeyinde Fransızca bilmektedir.

Eylül 2023 tarihinden itibaren Havacılık Güvenliği Daire Başkan V.  olarak görev yapmaktadır.   


Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı Görev ve Sorumlulukları