SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Feyzullah ÇINAR


Feyzullah ÇINAR 1976 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Erzurum’da tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında Ankara’da askerlik görevini yaptı.

2000 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde Hava Trafik Kontrolörü olarak göreve başladı. 13 yıl Hava Trafik Kontrolörü olarak farklı Hava Trafik birimlerinde çalıştıktan sonra 2013 yılında DHMİ SMART Projesi olarak bilinen (Türkiye’nin Hava Trafik Alt yapısının Sistematik Modernizasyonu) Hava Trafik Kontrol Merkezine Kurucu Başmüdür Yardımcısı olarak atandı. Bu projenin kabul ve Hava Trafik Operasyonuna verilmesi aşamasında yönetici olarak görev yaptı. 2016 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde Yüksek Lisansını yaptı. Belirsizlik Durumlarında Karar Verme ve Hava Trafik Yönetimi adlı yüksek lisans tezi daha sonra uluslararası bir yayınevinde kitap olarak basılıp havacılık sektörüne sunulmuştur. Ayrıca Hava Trafik Yönetimi ile ilgili yurt içi ve yurt dışında birçok eğitim ve toplantılara katılmıştır. Yine havacılıkla ilgili değişik STK’larda yönetici olarak görev yapmıştır.

2023 yılında SHGM’ye geçici görevlendirilmiş olup, Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkan Vekili olarak çalıştıktan sonra 14 Mayıs 2024 tarihinde Genel Müdür Yardımcısı vekili olarak atanmıştır. Evli ve İki çocuk babasıdır.