SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Dr. Murat TAŞDEMİR


1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara, Diyarbakır, Isparta ve Balıkesir’de, yüksek öğrenimini İzmir Ege Üniversitesinde tamamlamıştır. 2006-2007 yıllarında yedek subay olarak askerlik vazifesini tamamlamıştır. İkinci lisans derecesini Anadolu Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümünden mezun olarak tamamlamıştır.
 
Akabinde “Avrupa Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcılarının (ANSPs) etkinlik düzeylerine kurumsal yapısının etkisinin Veri Zarflama Analizi Yöntemi ile belirlenmesi” konulu doktora tezi ile 2021 yılında doktorasını tamamlayarak lisans ve yüksek lisans dersleri vermiştir. Ulusal ve Uluslararası hakemli dergiler, kitap bölümleri, uluslararası konferans ve seminerlerde sunulmuş 20’den fazla akademik yayını bulunmakta ve yüksek lisans tez danışmanlıkları ile TÜBİTAK Ulakbim/TrDizin indeksli dergilerde hakemlik görevlerine devam etmektedir.
 
2004 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde AIM Uzmanı olarak göreve başlamış, 18 yıl çalıştıktan sonra 2022 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesine katılmıştır. Başta EUROCONTROL olmak üzere çeşitli Ulusal ve Uluslararası kuruluşlardan 40’tan fazla eğitim almıştır. EASA A1+A3 Drone pilotu sertifikasına haizdir. ICAO Hava Seyrüsefer Komitesi Information Management Paneli (IMP), EUROCONTROL Information Management Team (IMT), Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA) Hava Trafik Yönetimi / Hava Seyrüsefer Hizmetleri Teknik Kurulunda (ATM/ANS TeB) ülkemizi temsil etmektedir.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünde sırasıyla AIM Uzmanı, Hava Trafik Yönetimi Koordinatörü olarak görev yapmış ve Mayıs 2024 tarihinde Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkan V. Olarak atanmıştır. İyi derecede İngilizce ve giriş seviyesinde Fransızca bilmektedir.


Sektörel Düzenleme ve Eğitim Daire Başkanlığı Görev ve Sorumlulukları