SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

HAVA TRAFİK YÖNETİM HİZMETLERİ İLE BAĞLANTILI EMNİYET OLAYLARININ RAPOR EDİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK (SHY 65-02) 30 Ocak 2007 tarih ve 26419 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürü

DUYURU

Hava Trafik Yönetim Hizmetleri ile Bağlantılı Emniyet Olaylarının Rapor Edilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik (Shy 65-02) 30 Ocak 2007 tarih ve 26419 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu Yönetmelik ile ; Türkiye hava sahası ile hava liman ve meydanlarında uçuş emniyetini etkileyen, hava trafik yönetim hizmetleri emniyet performansıyla bağlantılı her türlü hava olayının rapor edilmesi, değerlendirilmesi ve olayların tekrarına yönelik emniyet arttırıcı tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

Yönetmelik ile ayrıca, Türkiye hava sahası dışında Türk tescilli hava araçlarının karşılaştığı hava olaylarının raporlanması, değerlendirilmesi ve emniyet arttırıcı gerekli önlemlerin alınması için yapılacak olan çalışmalar ile ilgili hususların düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede SHGM koordinatörlüğünde bir Tavsiye ve İzleme Kurulu oluşturulacaktır. Havacılık sektöründe yer alan kuruluşların katılımıyla oluşturulacak olan Tavsiye ve İzleme Kurulu'nda; sivil ve askeri hava seyrüsefer hizmet sağlayıcı temsilcileri, hava trafik eğitimi veren üniversite temsilcisi, gerektiğinde pilot, hava trafik kontrolörleri, havayolları ve hava trafik emniyetiyle ilgili dernek ve sivil toplum kuruluşları yer alacak. Kurul Sekreteryası SHGM tarafından yürütülecek ve kurulun üç ayı geçmeyen düzenli aralıklarla toplanmasını sağlayacak.

Hava Trafik Yönetim Hizmetleri ile Bağlantılı Emniyet Olaylarının Rapor Edilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik (Shy 65-02)