SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

5594 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 10 Mart 2007 tarih ve 26458 sayılı Resmi Ga

DUYURU

5594 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 10 Mart 2007 tarih ve 26458 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu kanun ile, Sivil hava ulaşımına açık havaalanları ile bu havaalanları bünyesinde yer alan tüm tesislere, işyeri açma izni ve çalışma ruhsatı verme yetkisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne verilmiştir.

Kanun'un 4. Maddesi ile 'Sivil hava ulaşımına açık havaalanları ile bu havaalanları bünyesinde yeralan tüm tesislere her türlü ruhsat Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilir. Bu konuya ilişkin usul ve esaslar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.' hükmü getirilmiştir.

5594 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun