SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

JAA/EASA 66 Dokümanları kapsamında güncelleştirilen Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Yönetmeliği (SHY 66-01) 16 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir....

DUYURU

JAA/EASA 66 Dokümanları kapsamında güncelleştirilen Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Yönetmeliği (SHY 66-01) 16 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bilindiği gibi ülkemizde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hava aracı bakımı konusunda yetkilendirilmiş olan bakım kuruluşlarında görev alan onaylayıcı personelde aranacak nitelikler ile bu personele verilecek lisanslara ilişkin usul ve esaslarını belirleyen SHY 66; 16 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Avrupa Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) tarafından yayımlanan Hava aracı Onaylayıcı personelinin lisanslandırılması ve kategorilendirilmesi konusundaki değişikliklerin ülkemizde uygulanması hususunda ihtiyaç duyulan çalışmalar tüm ilgili kurum/kuruluşlar ve meslek gruplarıyla birlikte yürütülmüş, bu çalışmalar çerçevesinde, mevcut Hava Aracı Onaylayıcı Personel Yönetmeliği (SHY 66); JAA/EASA 66 dokümanları kapsamında güncelleştirilmiştir.

Söz konusu Yönetmelik çerçevesinde lisanslandırmaya esas sınavlar ve lisans dönüşümleri için Ek Talimatların en kısa sürede yürürlüğe girmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Genel Müdürlüğümüz tarafından hava aracı bakımında yetkilendirilen bakım personelinin Avrupa

Standartlarında sertifikalandırılması sağlanacaktır.

HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ LİSANS YÖNETMELİĞİ (SHY 66 - 01)