SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Havaalanı Hizmetleri El kitabı ' Maniaların Kontrolü (HAD/T-01) ve Maniaları Belirlemek İçin Görsel Yardımcılar (HAD/T-02) konulu yayınlar ile Havaalanı Terminal Binalarında Yap İşlet Devret Modeli (H

DUYURU

Havaalanı Hizmetleri El kitabı ' Maniaların Kontrolü (HAD/T-01) ve Maniaları Belirlemek İçin Görsel Yardımcılar (HAD/T-02) konulu yayınlar ile Havaalanı Terminal Binalarında Yap İşlet Devret Modeli (HAD/A-01) konulu akademik çalışma SHGM tarafından basılı hale getirilerek Türk sivil havacılığının hizmetine sunulmuştur.

Genel Müdürlüğümüzün görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında yapılan çalışmalar, ülkemizin üyesi bulunduğu uluslararası sivil havacılık kuruluşları tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde yürütülmektedir. Bu kapsamda, başta Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) olmak üzere ülkemizin üyesi bulunduğu uluslararası sivil havacılık kuruluşları tarafından yayımlanmış ve günün değişen koşulları dahilinde sürekli olarak güncellenmekte olan uluslararası dokümanlar milli mevzuatımızın temelini teşkil etmekte ve sivil havacılık alanında ülkemizde yürütülen çalışmalara dayanak oluşturmaktadır.

Bahse konu uluslararası dokümanların içeriği konusunda Genel Müdürlüğümüzün yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte sivil havacılığa yakın ilgi duyan vatandaşlarımızın da bilgilendirilmesinin yararlı olacağı değerlendirilmektedir.

Bu amaç doğrultusunda, havaalanları konusunda ICAO tarafından yayımlanmış bulunan uluslararası dokümanlar Genel Müdürlüğümüzce tercüme edilerek Havaalanı Hizmetleri El kitabı ' Maniaların Kontrolü (HAD/T-01) ve Maniaları Belirlemek İçin Görsel Yardımcılar (HAD/T-02) konulu yayınlar hazırlanmıştır. Ayrıca, Genel Müdürlüğümüz Havaalanları Daire Başkanı M. Cemil ACAR tarafından hazırlanan Havaalanı Terminal Binalarında Yap İşlet Devret Modeli (HAD/A-01) konulu akademik çalışma da basılı hale getirilmiştir.

Yayınlanan dokümanlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Havaalanları Daire Başkanlığından temin edilebilir.

Bilgi için elektronik posta adresi: had(at)shgm.gov.tr