SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı Temel Eğitim (Modül) Sınavı Kredilendirmesi Hakkında

20 Haziran 2023
Bilindiği üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzce hava aracı bakım personeli lisans gereklilikleri belirlenip, bakım personel lisansları düzenlenmektedir. İlgili personelin temel bilgi gerekliliği modül sınavlarında başarı ya da kredilendirme yoluyla kanıtlanmaktadır.
 
Bu anlamda belirli bölümlerden/okullardan mezun olanlara kredilendirme imkânı tanınmış ve personel lisansı şartlarının bazı modüllerinden muaf tutulmuş olup; söz konusu muafiyetler okulların/bölümlerin müfredatlarının değerlendirilmesi sonucunda düzenlenen raporlar ile Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde "SHY-66 Modül Kredilendirmesi Yapılan Okullar Listesi" ismiyle duyurulmaktadır.
 
Genel Müdürlüğümüzce, 09.02.2023 tarihinde SHT-66 Hava Aracı Bakım Personeli Lisans Talimatı yayımlanmıştır. İlgili Talimatın Geçici Madde 1 (Fıkra 5)’in de “Genel Müdürlüğümüzce bu Talimatın yayım tarihinden önce 66.A.25(e) maddesi gerekliliklerine uygun olduğu değerlendirilerek SHY-66 Modül Kredilendirmesi Yapılan Okullar Listesinde belirtilen eğitim kuruluşlarının söz konusu imtiyazları 30 Haziran 2023 tarihinden önce bu kuruluşlarda eğitime başlamış öğrenciler hariç tutulmak üzere iptal edilmiştir.” hükmü mevcuttur.
 
Bu sebeple; kredilendirme yapılan okullar listesi 30 Haziran 2023 tarihinden sonra ilgili bölümlere kayıt yaptıracak kişilere bir imtiyaz sağlamamaktadır.
 
Yukarıda bahsi geçen temel bilgi gerekliliğini sağlamanın yolu sadece Genel Müdürlüğümüzce yetkilendirilmiş SHT-147 Onaylı Bakım Eğitim Kuruluşlarınca ya da Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecek modül sınavlarında başarı göstermektir.
 
Kamuoyuna önemle duyurulur.