SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

Her İle Bir Heliport

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, deprem ve diğer doğal afetlerde kurtarma, tahliye, yangın söndürme ve sağlıkla ilgili ambulans hizmetlerinde kullanılmak üzere 'Her İle Bir Heliport' Projesi başlattı.

Sivil havacılık sektöründe hava taksi ulaşımı ve helikopter işletmeciliği konusunda yaşanan gelişmeler doğrultusunda harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, her ilde en az bir helikopter iniş-kalkış alanı yapılmasını içeren proje hakkında 2 Kasım 2007 tarihinde gönderdiği yazı ile İçişleri Bakanlığı aracılığı ile Valilikleri bilgilendirdi. İl bazında uygun görülen yerlerde inşa edilecek heliportların, Valiliklerin koordinasyonunda il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile özel teşebbüsler tarafından yapılması planlanıyor.

Sözkonusu proje ile heliportların sayısının ülke geneline yayılacak şekilde artması, doğal afetler ve sağlık hizmetlerindeki ilk yardım çalışmaları açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle heliportların belirli teknik özellikleri taşıması ve standartlara uygun olması gerekiyor. Heliport yapmak veya işletme ruhsatı almak üzere yapılacak başvurular, http://shgm.gov.tr/doc3/helbasformu.doc adresindeki web sayfasında yayımlanan formun ve formda istenen bilgi ve belgeleri bir üst yazı ile Bakanlığa gönderilmesi yoluyla gerçekleştirilecek. Başvurular Heliport Yönetmeliği'ndeki usul ve esaslar çerçevesinde değerlendirilecek ve ihtiyaç duyulduğu takdirde SHGM başvuru sahiplerine gerekli bilgi ve teknik destek yardımında bulunacak.

Valiliklerin, belediye