SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

GAP Uluslararası Havaalanı uçuşlara açıldı.

Türkiye'nin en uzun pistine sahip GAP Uluslararası Havaalanı, 10 Temmuz 2007 tarihinden itibaren iç hat uçuşlara açıldı.

GAP Projesinin önemli bir bacağını teşkil eden ve 4 kilometrelik pisti ile Türkiye'nin en uzun pistine sahip havaalanı olma özelliğini taşıyan GAP Uluslararası Havaalanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin gelişen ekonomisi ve özellikle de bölgenin ihracat potansiyeli nedeniyle kargo trafiğine hizmet verecek.

Ağır kargo uçaklarının iniş ve kalkışına imkan sağlayacak şekilde inşa edilen ve genişliği 45 metreyi bulan pistin yanısıra havaalanında, tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek düzeyde altyapı ve destek birimleri bulunuyor.

12 bin metrekarelik bir alana kurulu olan havaalanı; 200x150 metre ebatında terminal apronu, 100x150 metre ebatında kargo apronu, 1.5 milyon yolcu kapasiteli iç-dış hat terminal binası, ısı güç merkezi, kaza yangın binası, garaj, gümrük-emniyet binası, akaryakıt tesisleri ve diğer destek binalarından oluşuyor.

Yapımına 1997 yılında başlanan Şanlıurfa'daki GAP Uluslararası Havaalanı'nın uçuşlara açılması ile birlikte bölgedeki turizm ve ihracat potansiyelinin büyük ölçüde artması bekleniyor.

THY, haftanın 7 günü karşılıklı sefer düzenleyecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul-Urfa parkurunda iç hat tarifeli sefer talebi onaylanan THY, Atatürk Havalimanı'ndan haftanın 7 günü GAP Uluslararası Havaalanı'na karşılıklı sefer düzenleyecek. Uçuşlar; İstanbul'dan 12:20 kalkış, Urfa'ya 13:55 varış ve Urfa'dan 14:40'ta kalkış, İstanbul'a 16:30 şeklinde gerçekleştirilecek.

THY, Ankara'dan ise Salı, Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın 5 günü GAP Uluslararası Havaalanı'na karşılıklı sefer gerçekleştirecek. Ankara'dan 16:20'de kalkan uçak 17:20'de Urfa'ya inecek, Urfa'dan ise 19:00'da kalkan uçak 20:30'da Ankara'ya inecek.

THY'nin daha önce Urfa Havaalanı'na düzenlediği seferler, GAP Uluslararası Havaalanına kaydırılırken, THY'nin İstanbul-Urfa parkurunda düzenleyeceği seferlerin bir süre sonra günde üçe çıkarılması planlanıyor. Diğer özel havayolu işletmelerinin ise yakın gelecekte GAP Uluslararası Havaalanı'na uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.