SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO GISS 2022 Panel ve Çalıştaylarla Devam Ediyor

ICAO GISS 2022 Küresel Uygulama ve Destek Sempozyumu’nun ikinci gününde küresel havacılığın geleceği, düzenlenen panel ve çalıştaylar ile ele alındı.

Sabah yapılan oturum “Uygulama Desteğinde İnovasyon” konulu çalıştay ile başladı. Bu çalıştayda uygulama destek faaliyetlerine inovasyonun nasıl daha iyi entegre edileceğine dair fikir ve öneriler paylaşıldı. Ardından “Yeni Eğitim Fırsatları için Pandemiden Yararlanma” başlığı ile bir çalıştay daha düzenlendi. Bu çalıştayda da havacılık eğitimi alanında pandemiden öğrenilen dersler ve eğitimin etkinliğini arttırmak için bunlardan nasıl yararlanılacağı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Sempozyumun ikinci gününde düzenlenen paneller şu şekilde devam etti:
- “Verimli, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Uygulama Destek Faaliyetleri için Ortaklıkların Geliştirilmesi”, konulu panelde, üye devletlerin ICAO standartları ve tavsiye edilen uygulamalara uyumu ve bu çerçevede verimli, sürdürülebilir ve kapsayıcı destek için uluslararası/bölgesel kuruluşlarla ile sektör oyuncularıyla ortaklıklar kurmanın önemi vurgulandı.

-“Havacılık Eğitim Zekasını Yönetme: Gelişmiş Sistem Entegrasyonu” başlığı ile gerçekleştirilen panelde; büyüyen havacılık endüstrisinin taleplerini ve aynı zamanda emniyet ve güvenlik gereksinimlerini hızla karşılayacak yöntemlerin neler olabileceği masaya yatırıldı. Sistemlerin entegrasyonu da dahil olmak üzere havacılık eğitiminde bilgi paylaşımının, endüstrinin gelecekteki taleplerini karşılamak için gereken kalifiye havacılık personelinin eğitimin ihtiyacının nasıl desteklenebileceği görüşüldü.

-“Uygulama Desteğinin Gelişmekte Olan Eğilimlerle Entegrasyonu: Uygulama desteği, yeni eğilimlerle ilişkili acil ihtiyaçları nasıl karşılayacaktır?” konulu panelde, gelişmekte olan teknolojik trendlere ve yeniliklere uyum sağlamak ve bunlara zamanında optimize edilmiş havacılık çözümleriyle yanıt vermenin önemi vurgulandı. ICAO ve diğer kuruluşların, havacılık endüstrisinin yükselen trendleriyle uyumlu olarak mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını nasıl belirlediklerinin ele alındığı panelde, yeni teknolojilerin hem donanım hem de yazılım etkilerinin yanı sıra uygulama destek faaliyetlerini kolaylaştıran metodolojiler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

-“Eğitimi Sektörün İhtiyaçlarına Göre Özelleştirme”, başlıklı panelde ise pandemi sürecinde yaşanan değişim de dahil olmak üzere havacılık sektörünün ortaya çıkan ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim verme şeklinin değiştirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, eğitimin sürekli olarak nasıl güncelleneceği, geliştirileceği ve özelleştirileceği konusundaki görüş ve öneriler paylaşıldı.

-“ICAO Uygulama Paketleri (iPacks): Sırada ne var?” konulu panelde ise ICAO uygulama paketlerinin (iPack’ler) oluşturduğu fırsatlar değerlendirildi. ICAO’ya üye ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürleri, iPack’lerin uygulanmasına ilişkin zorluklar ve fırsatlarla ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca iPack girişiminin gelişimi ve uygulama desteğinde nasıl verimlilik oluşturulacağı ve güncelleneceği hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

“İnsan Kaynakları ve Kapasite Geliştirme Yol Haritası” panelinde, havacılık eğitimi ve kapasite geliştirme yol haritasının tasarlanması görüşüldü. Tüm havacılık faaliyetlerini ICAO hükümlerine uygun olarak yürütmek için ülkelerin gerekli insan kaynaklarına, becerilerine, teknolojiye ve operasyonel ortama sahip olmalarını sağlayacak planların geliştirilmesine yönelik bir yol haritası tasarlamanın önemi üzerine konuşuldu. Tüm paydaşların ve ülkelerin yol haritasına uygun olarak hava taşımacılığında ulusal hedeflere uluşması için insan kaynakları gereksinimlerini desteklemek için eğitim kuruluşlarının rolü vurgulandı.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur