SHGM Çağrı Merkezi: 444 60 01

ICAO GISS 2022 Sempozyumu kapsamında “Türk Sivil Havacılık Akademisi Tanıtım Programı” düzenlendi.

ICAO Küresel Uygulama Destek Sempozyumu (ICAO GISS 2022) kapsamında ülkemize gelen sivil havacılık delegasyonları, 30 Haziran 2022 tarihinde Türk Sivil Havacılık Akademisi’ne ziyarette bulundu. Yapılan ziyarette, akademinin faaliyetlerine ilişkin “TSHA Tanıtım Programı” düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yardımcımız Özcan Başoğlu, TSHA’nın temel misyonunun uluslararası standartlarda sivil havacılık eğitimleri verilerek sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının karşılanması olduğunu kaydetti.  “Dijital Dönüşüm Projesi”nin odağında yer alan eğitimde standartlaşma ile kurumsal kapasitenin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirten Başoğlu, akademinin bölgesel ve uluslararası anlamda küresel havacılık sistemine hizmet edecek şekilde yapılandırıldığını ve diğer ülkelerle eğitim alanında iş birliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından “Yeni Sivil Havacılık Sistemi” hakkında Genel Müdürlüğümüz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünden Uzman/Analist Serhan Karaca tarafından bir sunum yapıldı. Yeni havacılık yaklaşımının “Kurumsal Dönüşüm”, “Havacılık Otomasyon Sistemi” ve “Akılı/Faydalı Havacılık servisleri” olmak üzere üç ana bileşenden oluştuğunun anlatıldığı sunumda, sivil havacılığın organizasyonel yapılanması ile büyük veri ve akıllı karar sistemlerini içeren bilgi yönetim stratejisi konuk heyetlerle paylaşıldı.

Yeni sivil havacılık modelinin diğer bir bileşeni olan Akıllı ve Faydalı Havacılık Servisleri hakkında ise Genel Müdürlüğümüz Hava Seyrüsefer Daire Başkanlığından Havacılık Uzmanı Burak Kof tarafından bir sunum gerçekleştirildi. “Mania” sistemi üzerinden akıllı servislerin örneklendiği sunumda, havacılığın önemli ihtiyaçlarına çözüm sunan akıllı sistemlerin yönetimsel ve operasyonel süreçlere faydaları üzerinde duruldu.

Konuk heyetlere daha sonra Türk Sivil Havacılık Akademisi gezdirilerek, eş zamanlı olarak 5 ayrı derslikte katılımcılara TSHA hakkında bilgi verildi. 25 akıllı sınıf, 276 kişi kapasiteli konferans salonu, diğer donatı ve sosyal alanları ile 12000 m²'si kapalı olmak üzere toplam 23000 m² alan üzerine kurulu olan Türk Sivil Havacılık Akademisi'nin ICAO üyesi ülkelere talep olması halinde eğitim hizmeti verebileceği vurgulandı.